Армія бере на озброєння дрон

Армія бере на озброєння дрон "Летюче око"

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про прийняття на озброєння Збройних Сил України багатоцільового безпілотного авіаційного комплексу Fly Eye (Летюче око).

Про це у Facebook повідомили Сухопутні війська ЗС України.

"Він став першим безпілотним авіаційним комплексом, який удостоївся такої чест за часів незалежності нашої держави. А перед цим Fly Eye ретельно перевіряли на відповідність заявленим характеристикам під час визначальних відомчих випробувань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що конструкція "Летючого ока" не вирізняється особливою складністю: "Цей апарат має пряме крило з розмахом 3,6 м, до якого кріпиться фюзеляж характерної форми. БпЛА оснащено електричним мотором. У центральному відсіку фюзеляжу розміщено необхідне для здійснення розвідки обладнання".

Читайте також: Корсар, Фурія і Fly Eye: армія отримала понад 600 одиниць артилерії - Президент

Fly Eye має довжину 1,9 м, його злітна вага становить 11 кг, тоді як на корисне навантаження припадає 4 кг. Силова установка дає змогу апарату розвивати швидкість до 160 км/год. й підніматися на висоту до 4 км. Тривалість польоту залежно від різних факторів — у межах двох-трьох годин.

Fly Eye виготовляється на ПАТ "ЧЕЗАРА" із складових компонентів, які постачаються компанією WB Electronics (Польща).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-