Американці показали оновлену версію робота SpotMini

Американці показали оновлену версію робота SpotMini

Відео
Укрінформ
Американська компанія Boston Dynamics показала нову версію робота SpotMini.

Відео, що демонструє зовнішній вигляд і базові рухи робота, компанія розмістила на своєму youtube-каналі.

На відміну від старої версії, SpotMini більше не схожий на прототип — внутрішні елементи конструкції та механізми прикривають декоративні панелі яскраво-жовтого кольору. Також помітно, що рухи робота стали плавнішими й досконалішими, пише Громадське.

"Boston Dynamics не розповідають про нове творіння. Судити про можливості нового покоління SpotMini також зарано, оскільки на відео робот пересувається рівною поверхнею. А отже невідомо, як він рухатиметься перетятою місцевістю чи на піску, або як реагуватиме на падіння", - йдеться у публікації.

Утім, Boston Dynamics відомі, зокрема, завдяки відеороликам з важкими та загалом успішними випробуваннями прототипів. Тому можна сподіватися, що новий SpotMini також упевнено стоїть на ногах.

Boston Dynamics заснував у 1992 році фахівець з робототехніки Марк Райберт. До складу компанії ввійшла група інженерів MIT (Массачусетський технологічний інститут). У грудні 2013 року її придбала Google Inc., яка пізніше змінила назву на Alphabet. Улітку 2017 компанію придбав японський концерн SoftBank. Одним із замовників Boston Dynamics була оборонно-дослідницька компанія DARPA.

Читайте також: Штучний інтелект зняв перший 3D-мультфільм

Про компанію заговорили завдяки одразу декільком розробленим нею роботам. Ще у 2005 році її інженери створили чотириногого робота BigDog - далекого пращура SpotMini, що був здатний переносити до 150 кілограмів вантажу зі швидкістю до 6,4 кілометра на годину, й долати ухил до 35 градусів. Увагу також привернув схожий на людину Atlas. Він міг пересуватися перетятою місцевістю на двох ногах і брати "руками" вантажі.

Фото: Boston Dynamics

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-