Військовий транспортник Ан-70

Військовий транспортник Ан-70 "скине" російські деталі

Укрінформ
Військово-транспортний літак Ан-70 виробництва ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", буде модернізований, отримає нову авіоніку та позбудеться російських деталей.

Про це Укрінформу повідомили з ДК "Укроборонпром".

Про відповідну готовність узяти участь у модернізації літака під час провідної міжнародної виставки Dubai Airshow-2017 заявили компанії з Королівства Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів і  Туреччини. "Завдяки цій модернізації планується розширити унікальні характеристики літака, в першу чергу, завдяки передовим цифровим системам", - зазначили у держконцерні.  

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов заявив, що успішна реалізація міжнародної програми літака Ан-132 дала старт нових спільних проектів української авіаційної промисловості з іноземними компаніями.

"Нашим завданням було позбавити українську промисловість залежності від російських комплектуючих і ми його виконали - налагодили співпрацю з прогресивним світом та забезпечили українські літаки найкращими системами міжнародного стандарту", - акцентував керівник "Укроборонпрому".

Читайте також: Гройсман привітав "Антонов" з успішними виступами літаків на авіашоу в Дубаї

Він також наголосив, що за результатами переговорів з партнерами, вже готуються відповідні домовленості для закріплення результатів зустрічей.

Як повідомляв Укрінформ, учора, 13 листопада, у ході міжнародної виставки Dubai Airshow 2017, яка проходить в Об'єднаних Арабських Еміратах, ДК "Укроборонпром", ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" та американська Oriole Capital Group досягли домовленості щодо залучення інвестицій на харківське підприємство. У відповідності до домовленості Харківський авіазавод отримає замовлення на серійне виготовлення літаків у розмірі 150 мільйонів доларів США . В першу чергу мова йде про серійне виробництво на потужностях держпідприємства українських Ан-74 у різних модифікаціях. У свою чергу Oriole Capital Group отримає право на інвестиції у виробництво, модернізацію та збут цих літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-