На Dubai Air Show представили українсько-саудівський вантажний літак

На Dubai Air Show представили українсько-саудівський вантажний літак

Укрінформ
У Дубаї у неділю, 12 листопада, відкрився авіасалон Dubai Air Show, на якому представлений і українсько-саудівський вантажний літак Ан132D. 

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, за кілька годин після відкриття стало відомо про дві великі угоди, укладені в його рамках. Зокрема, арабський авіаперевізник Emirates придбає 40 літаків типу Boeing 787-10. Ціна однієї такої авіамашини перевищує 312 мільйонів доларів. Обсяг угоди оцінюється в понад 15 мільярдів доларів. Emirates має отримати ці літаки орієнтовно з 2022 року.

Окрім того, азербайджанський національний перевізник Azerbaijan Airlines оголосив про намір придбати п'ять Boeing 787-8s та два вантажні літаки у концерну Boeing. Суму угоди оцінюють у понад мільярд доларів.

Читайте також: "Антонов" пропонує американцям разом будувати військово-транспортний Ан-77

Варто зауважити, що цього разу в Dubai Air Show, який проводиться що два роки, не бере участі катарський перевізник Qatar Airways. Між Катаром і чотирма іншими арабськими державами з червня триває дипломатична криза.

Як відомо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн розірвали з Катаром дипломатичні відносини й оголосили блокаду емірату, звинувативши його в підтримці тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-