"Антонов" пропонує американцям разом будувати військово-транспортний Ан-77

Укрінформ
Держпідприємство “Антонов” пропонує американським літакобудівним компаніям організувати співпрацю за проектом  Ан-77 - модернізованого варіанту середнього військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки.

Обговорення співпраці між Україною та США в авіаційній галузі відбулося під час візиту 3 липня делегації Комітету транспорту та інфраструктури Палати представників Конгресу США до ДП “Антонов”, повідомляють на підприємстві.

“Зокрема, ДП "Антонов” надав пропозицію щодо спільного розвитку програми Ан-77 - модернізованого варіанту середнього військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки. Він може зайняти нішу між С-130 з платним навантаженням до 21 тони та С-17 – до 76 тонн”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Паризький авіасалон у Ле Бурже відкрився для широкого загалу

Зазначається, що ДП “Антонов” запропонував організувати співпрацю за цим проектом “за широкою участю американських літакобудівних підприємств та компаній-постачальників обладнання”.

В “Антонов” також повідомили, що реалізація такого проекту потребуватиме взаємодії з органами державного авіаційного регулювання та контролю – Державної авіаційної служби України та FAA США. При цьому важливим кроком має стати укладання міжурядової угоди BASA (Bilateral Aviation Safety Agreement).

Фото: antonov.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-