Україна була ключовою мішенню атак хакерів минулого тижня - кіберполіція

Україна була ключовою мішенню атак хакерів минулого тижня - кіберполіція

Укрінформ
Україна була ключовою мішенню хакерів, які здійснювали кібератаки на низку компаній та держустанов минулого тижня.

Про це повідомив начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції Сергій Демедюк агентству Reuters.

Хакери намагалися отримати доступ до конфіденційних даних у потужних, але прихованих фішингових атаках, які розпочалися паралельно з нападом BadRabbit минулого тижня.

"Під час цих атак ми неодноразово виявляли більш потужні, тихі напади, які мали на меті отримання фінансової та конфіденційної інформації", - заявив він агентству під час глобального саміту з кібербезпеки (Cyber Security Summit 2017) у Києві.

Зазначається, що дане відкриття наводить на думку, що Україна, можливо, була ключовою мішенню нападів минулого тижня, незважаючи на те, що більша кількість жертв BadRabbit знаходилася у Росії.

Демедюк сказав, що це своєрідна "гібридна атака", яка стає все більш поширеним явищем.

Читайте також: Польща заявляє, що відбила спрямовану на Україну хакерську атаку росіян

"Основна теорія, за якою ми зараз працюємо, полягає в тому, що вони (виконавці обох атак) були однаковими", - сказав він. "Мета полягала в тому, щоб отримати віддалений та невиявлений доступ", - додав Демедюк.

За його словами, з червня українська влада запобігла п'яти іншим серйозним кібернападам на фінансові установи та стратегічну інфраструктуру. Які саме - він не уточнив. Так, під час одного з нападів поліції вдалося заблокувати переведення 10 мільйонів гривень на рахунок однієї компанії. Демедюк також повідомив, що хакери експлуатують так звані "задні двері", встановлені хакерами під час атаки NotPetya.

Раніше повідомлялося, що новий вірус-шифрувальник Bad Rabbit, про атаки якого 24 жовтня заявили Міністерство інфраструктури України і Київський метрополітен, є модифікацією вірусу Petya.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-