У Британії вперше випробували надзвуковий болід Bloodhound SSC

У Британії вперше випробували надзвуковий болід Bloodhound SSC

Відео
Укрінформ
Перші випробування надзвукового автомобіля Bloodhound SSC відбулися на аеродромі містечка Ньюквей в Великій Британії.

У першій фазі тестування болід зміг розігнатися на злітно-посадковій смузі до 322 км на годину за 9 секунд, повідомляє nv.ua із посиланням на британське видання Autocar.

"За кермом машини перебував командир ескадрильї Королівських ВПС Енді Грін, якому належить світовий рекорд швидкості для автомобіля. Відзначається, що трьохкілометрова довжина злітно-посадкової смуги не дозволила боліду Bloodhound SSC досягти більш високої швидкості", - йдеться у публікації.

Під капотом автомобіля встановлений двигун винищувача Eurofighter Typhoon. Цього мотора має вистачити, щоб розігнати автомобіль до 1 046 км/год, після цього починає працювати ракетна гібридна силова установка. Сумарна потужністю моторів - 133 151 кінська сила.

Для перших випробувань, автомобіль був оснащений вуглецевими дисковими гальмами і колесами з гумовими шинами Dunlop від винищувачів Electric Lightning. Для більш швидкісних прогонів поставлять міцні алюмінієві диски, оскільки гумові шини не витримують такої швидкості. Очікується, що при повній потужності Bloodhound досягне швидкості в 1000 миль на годину менше, ніж за хвилину.

Читайте також: Штати представили надзвуковий безпілотник «Валькірія»

Передбачається, що Bloodhound SSC стане першою машиною, яка зможе перевищити швидкість в 1609 кілометрів на годину. Наступні випробування пройдуть на дні озера Хекскін-Пен в ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-