Держспецзв’язок заявляє про нову хвилю кібератак в Україні

Держспецзв’язок заявляє про нову хвилю кібератак в Україні

Укрінформ
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повідомляє про початок нової хвилі кібератак на інформаційні ресурси України 24 жовтня.

Про це йдеться у повідомленні на сайті служби.

"Команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє про початок нової хвилі кібератак на інформаційні ресурси України 24.10.2017", - йдеться у повідомленні.

Власників інформаційно-телекомунікаційних систем, інших інформаційних ресурсів, у першу чергу транспортної інфраструктури, а також пересічних інтернет-користувачів просять дотримуватися посилених вимог кібербезпеки.

Додаткову інформацію CERT-UA обіцяє надати найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 24 жовтня, про кібератаку заявили столичний метрополітен та аеропорт в Одесі.

Читайте також: Поліція заявляє про відсутність масової кібератаки

Крім того, у вівторок деякі ЗМІ повідомляли, що на Мінінфраструктури була здійснена кібератака. У самому ж міністерстві заявили, що вживають заходів з підвищення інформаційної безпеки у зв'язку із зростанням кіберзагрози.

Зі свого боку, у поліції заявили, що наразі до кіберполіції з приводу кібератаки не звернулася жодна державна установа, фіксуються лише поодинокі випадки кіберінцидентів.

Водночас російська компанія Group-IB, що спеціалізується на інформаційній безпеці, заявила про кібератаки на редакції російських ЗМІ: видання "Фонтанка" та інформагентство "Інтерфакс" атакував вірус-шифрувальник під назвою BadRabbit. Від цього ж вірусу, за твердженням Group-IB, постраждали деякі держструктури і компанії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-