У Штатах надійшов у продаж 3D-принтер для друку зброї

У Штатах надійшов у продаж 3D-принтер для друку зброї

Відео
Укрінформ
Американська компанія Defense Distributed розпочала продаж настільного 3D-принтера Ghost Gunner 2, який може друкувати пістолети.

Про це пише Wired.

Ghost Gunner 2 є мініатюрним фрезерним верстатом, оскільки дозволяє виготовляти зброю зі спеціальних алюмінієвих заготовок, йдеться в повідомленні.

Його створив юрист і винахідник Коді Вілсон, який раніше створив на 3D-принтері перший у світі робочий зразок пластикового однозарядного пістолета The Liberator. Новий пристрій Коді Вілсона, пише Wired, призначений, щоб кинути виклик самій суті контролю над вогнепальною зброєю".

"Цей верстат принижує владу, яка хоче принизити нас", - сказав Вілсон, який виступає за право американців виробляти, зберігати, носити і використовувати вогнепальну зброю.

За словами розробників, Ghost Gunner 2 може використовуватись для виробництва нижніх приймачів для гвинтівок AR-15 і AR-308, а також рамок пістолетів M1911. При наявності електронних креслень власник Ghost Gunner 2 може виготовити більшість деталей зброї, за винятком пружин і стовбурів.

Читайте також: В Україні випробували нові автоматичні карабіни за стандартами НАТО

Верстат Ghost Gunner 2 оцінюється в $1675, а заготовки для зброї - приблизно по $100 кожна. Креслення зброї у форматі .dd викладені у вільний доступ.

Зазначається, що громадяни США мають право самостійно виготовляти вогнепальну зброю, але не можуть передавати її іншим особам. При цьому у продажу є майже всі компоненти пістолетів, крім рамок, на які наноситься серійний номер і які необхідно реєструвати.

Фото: ghostgunner.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-