У вітропарк на Херсонщині вклали більше €60 мільйонів

У вітропарк на Херсонщині вклали більше €60 мільйонів

Укрінформ
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук на Херсонщині взяв участь в урочистому відкритті Новотроїцької вітроелектростанції, а саме - її першої черги потужністю 15 МВт.

Загальна потужність станції складе майже 70 МВт і вона увійде до трійки найбільших та найпотужніших в Україні, повідомляє Урядовий портал.

"Запуск чергового "зеленого" проекту доводить, що інвестори активізувалися й зацікавлені вкладати кошти у встановлення електростанцій з відновлюваних джерел енергії. Такі успішні кейси є результатом наполегливої роботи як уряду та парламенту, так й Держенергоефективності та всіх гравців ринку відновлюваних джерел енергії", - сказав Савчук. 

Станція складається з вітроенергетичних установок одного з найбільших в світі виробників вітрогенераторів – данської компанії "Vestas". Проект спільно профінансовано Укргазбанком, компанією "Віндкрафт Таврія" та міжнародними фінансовими організаціями. 

Як пояснив голова агентства, впродовж останніх кількох років бачимо стрімкий розвиток відновлюваної електроенергетики. У 2016 році введено 121 МВт потужностей електрогенерації з відновлюваних джерел, що в 4 рази перевищує показники 2015 року. За 7 місяців 2017 року встановлено вже 166,1 МВт, що більше ніж за весь минулий рік. 

На Херсонщині поблизу села Сиваське Новотроїцького району відбулося відкриття вітропарку "Новотроїцьке", у будівництві якого використані найсучасніші світові розробки, повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації. 

“Ми відкрили парк потужністю 41,4 Мвт. Це 3 вітряка, всього їх буде змонтовано 12. Максимальна потужність проекту становить 140 МВт. Сума інвестицій, вкладених ТОВ "Віндкрафт Україна" у будівництво вітропарку, становить більше 60 млн євро”, - підкреслив генеральний директор компанії Карл Стурен. 

За його словами, в будівництві вітропарку було використано світові новітні розробки у галузі генерації "зеленої" електроенергії, які є найсучаснішими не тільки на території України, а й у світі.

До кінця 2018 року компанією планується будівництво нової ВЕС загальною потужністю 96 МВт. Також закінчується підготовча робота по проекту будівництва ВЕС “Каланчак” та  “Чаплинка” загальною потужністю 600 Мвт.

Читайте також: ЄС ухвалив данські субсидії на вітропарк

Відкриття вітропарку "Новотроїцьке" відбулося в  рамках проведення Х Міжнародного інвестиційного форуму "Таврійські горизонти".

Що стосується Херсонщини, то ця область є однією з передових у розвитку «чистої енергетики». Станом на 1 серпня 2017 року в Херсонській області діють 23 об’єкти, що генерують «чисту» електроенергію. Зокрема, 18 сонячних електростанцій потужністю 68,4 МВт та 4 вітроелектростанції загальною потужністю майже 34 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-