Експерт вважає, що перехід на

Експерт вважає, що перехід на "цифру" знову можуть відкласти

Укрінформ
Дедлайн переходу з аналогового на цифрове мовлення, який визначено на 30 березня 2018 року, швидше за все, знову перенесуть.

Таку думку висловив директор зі стратегічного розвитку Starlight Media Федір Гречанінов у коментарі журналісту Укрінформу.

"Вірогідність того, що перенесуть, дуже велика. Серед причин - нерозуміння того, наскільки добре "Зеонбуд" (компанія, що побудувала національну цифрову телемережу, - ред.) покриває населення на території України, і турбота про глядача. Але є, звичайно, і інтереси різних учасників, у тому числі пов'язані з політикою. Ми, зі свого боку, за швидке відключення (аналогового телебачення - ред.)", - сказав він.

Як повідомлялося, в Києві проходить конференція Pay tv in Ukraine 2017, під час якої представники вітчизняних телекомпаній і медіа-сфери обговорюють актуальні питання і перспективи платного ТБ в Україні.

Кабмін планував відключити аналоговий ТБ-сигнал в Україні до кінця червня 2017 року. Пізніше терміни переходу на цифрове мовлення перенесли на 30 березня 2018 року.

Читайте також: Кіберполіція повідомила про загрозу від оновлення популярної програми

У червні 2015 року Антимонопольний комітет України встановив, що в період з вересня 2011 року по жовтень 2014 року Зеонбуд займав на ринку монопольне становище з часткою 100%. І наклав на Зеонбуд штраф у розмірі 44,5 млн грн за зловживання монопольним становищем. Проте Зеонбуд оскаржив це рішення в усіх інстанціях, аж до Вищого господарського суду України. Зокрема, суд дійшов висновку, що АМКУ невірно встановив межі ринку цифрового мовлення і що послуги Зеонбуду можна замінити за допомогою інших телевізійних технологій, а скарги мовників суб'єктивні.

За інформацією ЗМІ, власником Зеонбуду є офшорна компанія з обмеженою відповідальністю "Планбридж лімітед". У 2015 році група народних депутатів зареєструвала в парламенті законопроект №3575 про націоналізацію "Зеонбуду". Автори проекту закону пов'язували компанію з Рінатом Ахметовим, Олександром Януковичем і Дмитром Фірташем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-