У Дніпрі проходить фестиваль науки, техніки і сучасних технологій

У Дніпрі проходить фестиваль науки, техніки і сучасних технологій

Фото, відео
Укрінформ
17-18 вересня в Дніпрі в парку розваг «Лавина» проходить перший міський фестиваль науки, техніки і сучасних технологій «Інтерпайп ТехФест».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фестиваль зібрав близько 90 учасників з різних куточків України, серед яких – школи робототехніки, центри популярної науки, київський музей популярної науки і техніки «Експериментаріум», авіа-, авто-, ракетомодельні клуби, представники 7 вишів і багато інших. На фестивалі, що проходить з 10.00 до 20.00, можна навчитися збирати кубик Рубіка, поспостерігати за змаганнями радіокерованих авіамоделей і дронів, а також побувати на віртуальній екскурсії у гарячому заводському цеху.

Перший фестиваль науки, техніки та сучасних технологій Interpipe TechFest-2017 у Дніпрі. Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

За словами начальника управління корпоративних відносин компанії «Інтерпайп» Дмитра Кисилевського, його здивував той факт, що черга з бажаючих потрапити на фестиваль вже вишикувалася в 9.30. Побував на урочистому відкритті міський голова Дніпра Борис Філатов відзначив, що головна мета фестивалю – повернути престиж інженерних професій у жителів нашого міста.

Читайте також: Нові iPhone: після смерті Стіва Джобса криза в Apple був неминучий

У Дніпрі на фестивалі Книга рекордів України зафіксувала два рекорди - найбільший в Україні спіннер і найдовша дорога з LEGO. У експозоні великим інтересом користувалися машини для видобутку газу, які використовують Укргазвидобування і бронемашини Кразу. Також багато відвідувачів випробували авіасимулятор АН-2, технології "розумного будинку", квест від Bosh і взяли участь у масштабній LEGO -будівництві об'єктів із Зоряних воєн. На лекторії розгорілася дискусія про освіту. Гості фестивалю довго не відпускали радника міністра освіти Оксану Макаренко, яка розповіла про реформу.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-