Дрон із донорською кров'ю перелетів пустелю

Дрон із донорською кров'ю перелетів пустелю

Фото
Укрінформ
Дрон із зразками крові людини на борту пролетів 258 кілометрів над пустелею в Арізоні і встановив новий рекорд. Після тригодинного перельоту зразки були в хорошому стані.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Професор Університету Джона Хопкінса Тімоті Амукеле (Timothy Amukele) разом з колегами провів нове дослідження. Команда фахівців використовувала гібридний дрон, що з'єднує в собі здатність вертикально злітати і приземлятися з більшою дальністю польоту, як у планера. Вчені прикріпили до фюзеляжу пристрою спеціальну холодильну камеру, що живиться від батареї на борту і зберігає зразки при температурі близько 24 градусів Цельсія (це приблизно на 9 градусів нижче температури за бортом, в пустелі)", - наголошується в публікації.

Читайте також: ІКАО хоче створити міжнародний реєстр дронів

Після перельоту дослідники проаналізували якість зразків, і виявилося, що вони в задовільному стані. (Команда вчених порівняла їх з зразками, доставленими з допомогою автомобіля, і побачила невеликі розбіжності тільки в рівнях глюкози і калію; фахівці пов'язують це з тим, що в автомобілі кров зберігалася при трохи більш високій температурі).

Однак необхідно провести більше тестів, перш ніж використовувати дрони для доставки крові на такі далекі відстані. Є ймовірність, що переліт на дрон може чинити більший вплив на кров пацієнтів, наприклад, з надмірно високими або низькими рівнями глюкози. Крім того, зразки, що потрапили на землю в результаті аварії дрона, можуть бути небезпечними для людей. Все це показує, що медичний безпілотний транспорт повинен регулюватися: люди, що займаються їм, повинні мати ліцензії, а також необхідні особливі маршрути для дронов, які б запобігли ризик катастроф, відзначають в The Verge.

Фото: Latitude Engineering

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-