Укроборонпром представив новий літак

Укроборонпром представив новий літак "Дельфін"

Відео
Укрінформ
"Одеський авіаційний завод" розробив новий легкий чотиримісний одномоторний літак, який отримав назву Y1 "Дельфін".

Про це інформує прес-служба "Укроборонпрому".

"Завод розробив та просуває новий легкий літак Y1 "Дельфін", який може виконувати цілий спектр задач, від початкової підготовки пілотів, як військової, так і цивільної авіації, до патрулювання та моніторингу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що легкість управління та гнучкість застосування цього літака дозволяє використовувати його, як першу сходинку в навчанні льотчиків, як патрульний літак для моніторингу прикордонних зон або лісних пожеж, а також, як акробатичний або легкий пасажирських літак.

"Для більшої безпеки на літаку встановлена спеціальна система рятування, коли, у випадку нештатної ситуації весь літак із пілотами та пасажирами спускається на парашуті. Завдяки цьому рішенню стає можливим врятувати не тільки людські життя, а і сам літак. Y1 "Дельфін" оснащений двигуном від французької компанії Societe de Motorisations Aeronautiques, яка входить до масштабного авіа-конгломерату Safran SA, що виробляє двигуни та авіоніку для літаків Boeing та Airbus. Цей двигун здатний розганяти Y1 "Дельфін" до 385 км/год та забезпечує безпосадковий політ на відстань до 1320 км", - йдеться у повідомленні.

В Укроборонпромі відзначають, що конструкція літака дозволяє виконання складного та вищого пілотажу, завдяки чому курсанти можуть опанувати основи сучасного маневрового повітряного бою, а також виведення літака зі штопору.

Читайте також: "Укроборонпром" показав нову українську зброю

Літак може оснащуватись бортовим обладнанням, як на базі традиційних аналогових приладів, так і сучасними цифровим, яке отримало назву "скляна кабіна" та використовується у більшості сучасних літаків, в тому числі у Ан-148/158/178 та Ан-132D.

Y1 "Дельфін" вже пройшов всі необхідні випробування та сертифікований для польотів. Наразі, фахівці заводу продовжують роботу над створенням спеціалізованих версій літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-