Tesla підключить накопичувачі до австралійських вітрогенераторів

Tesla підключить накопичувачі до австралійських вітрогенераторів

Укрінформ
Tesla розпочала реалізацію проекту з використання Tesla Powerpack для зберігання електроенергії, що виробляється з допомогою сили вітру. Перша така установка з'явиться в Австралії.

Раніше масштабні проекти зі збереження енергії Tesla Powerpack використовувалися для сонячних ферм. Тепер ця технологія буде застосована і для вітрової енергії, пише hightech.fm.

"В Австралії Tesla встановить новий Powerpack потужністю 100 мегават/129 Мвтг. Він буде працювати на вітроелектростанції Neorn's Hornsdale Wind Farm. Компанія буде співпрацювати з виробником вітряних турбін Vestas", - зазначається в публікації.

Tesla вже реалізує проект Powerpack в декількох країнах, приміром, у США та Англії. Найпотужнішу в світі підстанцію на літій-іонних батареях компанія запустила на початку цього року в Каліфорнії. Прогнозується, що зберігання енергії подешевшає на 70% до 2030 року.

Читайте також: Tesla допоможе будувати найбільшу у світі ВЕС

Вже зараз у світі дедалі популярнішим стає підхід «будинок як електростанція». Її використовують у США, Великій Британії, Швеції, Австралії. За даними експертів, вона допоможе економити на рахунках до 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-