Tesla допоможе будувати найбільшу у світі ВЕС

Tesla допоможе будувати найбільшу у світі ВЕС

Укрінформ
Компанія Deepwater Wind вирішила побудувати величезний вітроенергетичний комплекс Revolution Wind, який планується розташувати в океані на відстані дванадцяти кілометрів від Мартас-Віньярд (штат Массачусетс, США).

Про це повідомляє portaltele.com.ua.

"Потужність вітрової станції складе 140 МВт — завдяки цьому вона зможе забезпечувати електрикою близько 80 тисяч приватних будинків. Роль компанії Ілона Маска в цьому проекті проста — Tesla забезпечить комплекс своїми батареями для зберігання електроенергії", - вказується в повідомленні.

Зараз проект перебуває на стадії розгляду, але, швидше за все, він буде схвалений, адже уряд штату нещодавно запустив масштабну програму з переходу на чисті та відновлювальні джерела енергії.

Читайте також: Із Tesla йде голова відділу технологій зберігання енергії

Будівництво почнуть у найкоротші строки після того, як необхідні формальності будуть залагоджені. Запустити станцію збираються вже через п'ять років — до 2023 року Deepwater Wind повинна вже повністю закінчити будівництво станції і монтаж вітрогенераторів.

Компанія Tesla раніше не постачала батарей для вітряних електростанцій, обмежуючись сонячними фермами, розташованими в Каліфорнії, так що новий проект дозволить Маску не тільки укласти новий контракт і обзавестися черговим великим партнером, але і дозволить фахівцям компанії отримати новий досвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-