Маск отримав $27 мільйонів на вживлення процесора в мозок - WSJ

Маск отримав $27 мільйонів на вживлення процесора в мозок - WSJ

Укрінформ
Проект Ілона Маска "Нейролінк", місія якого — посилити можливості людського мозку за допомогою об'єднання мозку і комп'ютера, отримав $27 мільйонів фінансування.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Wall Street Journal повідомив, що "Нейролінк" отримав фінансування від інвесторів у розмірі 27 мільйонів доларів з планами розширити цю суму до 100 мільйонів", - зазначається в публікації.

Сам Маск заперечує, що "Нейролінк" проводила кампанію із залучення фінансів і шукала будь-яких інвесторів, і відмовився коментувати інформацію про 12 інвесторів.

Мета компанії — використання технології для зв'язку мозку і комп'ютера. Маск називає цю технологію "нейрострічками", хоча вони ще швидше теорія, ніж практика. Звичайно, вже було чимало експериментів, в ході яких люди керували робоконечностями або друкували силою думки, але Маск хоче розвинути цю технологію.

Читайте також: Маск показав скафандр SpaceX, що вже пройшов "обкатку" вакуумом

За його задумом, нейрострічки будуть не просто контролювати протези або курсор на екрані, але посилати інформацію в комп'ютер і від нього. Люди зможуть використовувати такі комп'ютери, щоб думати краще або швидше, і таким чином витримувати конкуренцію з розвиваються штучним інтелектом — принаймні, теоретично.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-