У цифровому розвитку Україна наздоганяє потяг, що йде, - експерт

У цифровому розвитку Україна наздоганяє потяг, що йде, - експерт

Укрінформ
Нові українські закони в телеком-галузі потребують модернізації і доопрацювання, оскільки на сьогодні вони вже є застарілими.

Таку думку під час прес-конференції висловив керівник медіа і телеком-практики ТМТ Juscutum Юрій Котляров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми очікуємо 4G. І нарешті Кабмін прийняв рішення з цього приводу (ЗУ "Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління" - авт.). Очікується конкурс. Друга частина пов'язана із впровадженням закону про доступ операторів, провайдерів до інфраструктури. І фактично це мабуть усі значимі події у телеком-галузі, які відбувалися останнім часом. При чому, що стосується закону про доступ до інфраструктури (ЗУ "Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж" - авт.), він ще досі  імплементується. І підзаконні нормативні акти досі не прийнято", - нагадав Котляров.

Проте, як вважає експерт, ця законодавча база вже є застарілою.

"Прийняти ті проекти треба було вчора чи позавчора. Ми наздоганяємо потяг, що йде, в цьому плані. Ці законопроекти можна ухвалювати, але і вони вже є застарілими за великим рахунком. І на сьогодні їх треба модернізувати", - підкреслив він.

Читайте також: Україна вже на 7 років запізнилася із впровадженням 4G - Кубів

На думку Котлярова, в Україні також відсутня комплексна стратегія розвитку сфери телекомунікацій.

"Фактично передбачається, що базовий доступ до інтернету буде універсальною послугою на території ЄС. Це говорить, за великим рахунком, про наявність комплексної стратегії, яка дасть змогу не лише розвиватися сфері комунікацій. Через досягнення цих цілей вони планують розвиток економіки у принципі. У нас такої цілісної стратегії, на жаль, немає. Так, впроваджуються нові технології, але наскільки це системно, поки важко говорити", - відзначив представник компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-