Данські вчені навчились робити чіпси з медуз

Фото
702
Ukrinform
Гастрофизики з Данії розробили технологію приготування чіпсів з медуз.

Про це повідомляє Tehnot

"Розробка належить Мі Педерсен з університету Південної Данії. Ідея розвиває багатовіковий досвід азіатських культур, в яких сушені медузи були частиною раціону. Справа в тому, що при звичайній сушінні на це потрібно 20-30 днів, але Педерсен знайшла спосіб прискорити процес", - йдеться в публікації.

Медуз замочують у спирті, вода випаровується, а медуза перетворюється на тонкий низькокалорійний хлібець. Ті вчені, які вже спробували такі інноваційні чіпси, кажуть, що вони смачніші, ніж картопляні. Відзначають також, що вживання подібної страви може сприяти уповільненню процесів старіння і запобігати раку передміхурової залози.

Не виключено, що це дійсно стане новою продуктової «фішкою», проте в цьому випадку людству доведеться рано чи пізно задуматися про розведення медуз в штучних умовах.

Читайте також: У Британії почалася епідемія, яка перетворює комах на зомбі

Останні кілька років вчені відзначають вибухове зростання кількості медуз в морях. Вчені вже намагаються боротися з цим, в тому числі шляхом запуску спеціальних роботів для знищення безхребетних.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-