Люди з високим IQ живуть довше

Люди з високим IQ живуть довше

Дослідження
Укрінформ
Люди з більш високим IQ живуть в середньому більш як 79 років. Принаймні, так свідчать результати дослідження, проведеного на 65 000 жителів Шотландії, що народилися в 1936 році.

Про це повідомляє "Популярная механика".

«Я сподіваюся, що ми знайдемо загальні закономірності, характерні для розумних людей, і скопіюємо їх, щоб всі люди мали шанс на довге і здорове життя», — говорить Єн Дірі з університету Единбурга.

Кожен з учасників дослідження пройшов тест на рівень інтелекту у віці 11 років, а потім за їх здоров'ям стежили протягом 68 років до кінця 2015 року. Коли Єн Дірі разом зі своєю командою проаналізував дані дослідження, вони з'ясували, що більш високі результати в тесті на IQ показали кореляцію з меншим ризиком померти від респіраторних захворювань (на 28%), від серцевих захворювань (на 25%) та від інсульту (на 24%).

Читайте також: Космічна революція від Маска. Майбутнє уже сьогодні

Ці люди також менше зазнавали поранень, отруєнь і серед них було помічено набагато менше випадків деменції, причому навіть коли в дослідженні були враховані соціоекономічні чинники, загальні показники знизилися незначно.

Команда Дірі каже, що існує кілька теорій, чому розумні люди живуть довше. Наприклад, люди з високим IQ краще стежать за своїм здоров'ям і менше палять. Вони також більше займаються фізичними вправами і частіше звертаються до лікарів у разі захворювань.

Правда, зараз є свідчення, що в цьому питанні може грати роль і генетика. Нещодавнє дослідження припускає, що дуже рідкісні генетичні варіації можуть грати важливу роль у зниженні інтелекту, а також у погіршенні здоров'я людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-