СБУ вивчає вірус Petya.A спільно з ФБР та Європолом

СБУ вивчає вірус Petya.A спільно з ФБР та Європолом

Укрінформ
СБУ спільно з іноземними партнерами продовжує роботу з локалізації розповсюдження шкідливого програмного забезпечення Petya.A.

Про це повідомляє прес-центр відомства. 

"Спеціалісти СБУ у взаємодії з фахівцями ФБР США, НСА Великобританії, Європолу, а також провідних кібербезпекових інституцій, проводять скоординовані спільні заходи з локалізації розповсюдження шкідливого програмного забезпечення Petya.A, остаточного з’ясування методів реалізації цієї акції кібертероризму, встановлення джерел атаки, її виконавців, організаторів і замовників", - йдеться у повідомленні.

Наразі встановлено механізми розповсюдження вірусної програми, її активізації та алгоритми роботи.

Водночас проводиться робота з пошуку можливостей розшифрування даних, що втратили власники, та напрацьовуються рекомендації для припинення поширення вірусу, нейтралізації інших негативних наслідків цієї надзвичайної події.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня хакерських атак зазнали сайт Кабміну і ряд міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та багато інших важливих структур.

Масштабна хакерська атака, що розпочалася в Україні, зачепила й інші країни. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі. У Німеччині уражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі. У Росії атаки зазнала державна корпорація «Роснефть». 

28 червня комп'ютерний вірус-вимагач Petya.А поширився на країни Азії. В Індії через кібератаки вийшла з ладу система управління вантажами найбільшого порту країни. Збої зафіксували і в Китаї, однак їх масштаби не були настільки значними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-