Кібератака

Кібератака "поклала" сайт ЧАЕС

Укрінформ
Сайт Чорнобильської АЕС не працює у зв'язку з кібератакою, проте всі технологічні системи станції функціонують у звичайному режимі.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"У зв’язку з кібератакою не працює сайт Чорнобильської АЕС. Всі технологічні системи станції працюють у звичайному режимі", - йдеться у повідомленні. 

Як уточнили в прес-службі, автоматична система контролю радіаційного стану у зоні відчуження теж працює у звичайному режимі.

Зазначається також, що через тимчасове відключення системи Windows радіаційний моніторинг промислового майданчика проводиться в ручному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

За інформацією ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

За даними речника Нацполіції Ярослав Тракало, на цей час до кіберполіції надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-