У Німеччині спецслужбам дозволили перехоплювати повідомлення в Skype і WhatsApp

У Німеччині спецслужбам дозволили перехоплювати повідомлення в Skype і WhatsApp

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує рішення спецслужб про ведення спостереження за листуванням підозрюваних у причетності до терористичної діяльності, водночас обіцяє громадянам захист конфіденційності.

Про це вона заявила, коментуючи обговорення під час першого дня роботи сесії саміту ЄС проблем поширення екстремістами їх повідомлень в Мережі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорювали те, що якщо є підозра про тероризм і коли необхідно - ми повинні мати право відстежувати комунікації до того, як вони будуть зашифровані (оператором)», - сказала Меркель.

При цьому вона підкреслила, що слід зробити все необхідне для захисту конфіденційності користувачів. «Це означає, що ми тут повинні дотримуватися суворі конституційні вимоги», - заявила глава уряду.

Про це йшлося в контексті дискусії про швидкості розповсюдження в Інтернеті пропаганди ІДІЛ. Протягом перших двох годин такі повідомлення набирають 50% переглядів, навела дані канцлер. «Тому розпізнавання такого контенту і його якнайшвидше по можливості видалення або закриття форумів є надзвичайно важливим», - сказала Меркель.

В той же день, 22 червня, німецький Бундестаг прийняв у другому і третьому читанні Закон, який дозволяє спецслужбам встановлювати програми для стеження за онлайн-листуванням у месенджерах, таких як Skype або WhatsApp. «Німецьким слідчим у кримінальних справах буде дозволено застосовувати шпигунське програмне забезпечення», - йдеться в законі. Перехоплювати повідомлення передбачається до того, як оператор їх кодує. Цей закон викликав неоднозначну реакцію в суспільстві і політикумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-