Дані земельного кадастру захищатимуть за допомогою Blockchain

Дані земельного кадастру захищатимуть за допомогою Blockchain

Укрінформ
Програму для захисту даних Державного земельного кадастру України буде розроблено на базі технології Blockchain.

Про це пише перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк на своїй сторінці у Facebook.

"Ведемо переговори щодо створення системи захисту даних ДЗК від зовнішнього втручання. Програмний продукт буде розроблений на базі технології Blockchain, яка є найбільш досконалою із існуючих на сьогодні в сфері захисту даних. Задача максимум – звести рівень людського фактору в функціонуванні системи до нуля", - зазначає Мартинюк.

Він додає, що до участі в проекті буде залучено міжнародну антикорупційну організацію на етапі розробки в якості експертного консультанта, а згодом – в статусі незалежного аудитора, який здійснюватиме зовнішній нагляд за коректністю функціонування.

Мартинюк підкреслив, що користувачам наразі немає про що хвилюватися (щодня по всій країні здійснюються та успішно реєструються в кадастрі сотні орендних угод), однак в процесі удосконалення системи постають нові виклики, зокрема пов’язані із іншим видом земельних транзакцій, до яких ми маємо бути готовими.

Як повідомлялось раніше, у червні поточного року ДП "СЕТАМ" вперше в Україні підписало меморандум з компанією BitFure Group про співпрацю у впровадженні децентралізованої технології Blockchain. 

Довідка. Технологія Blockchain — це система захисту й зберігання баз даних, ідея якої полягає у функціонуванні без централізованого керівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-