Британському стартапу дали $502 мільйони на створення масштабної

Британському стартапу дали $502 мільйони на створення масштабної "Матриці"

Укрінформ
Британський стартап Improbable, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення для створення віртуальних світів, нещодавно привернула інвестиції в розмірі $502 млн від відомої японської компанії SoftBank.

Про це повідомляє ITC.ua.

«Зараз ми вже працюємо над деякими проектами спільно з телекомунікаційними компаніями, урядовими та промисловими організаціями В рамках цих проектів створюються детальні моделі віртуальних світів, де використовуються дані про реальні об'єкти і які максимально близькі до реального світу. Нова ж модель дозволить виробляти більш складне і комплексне моделювання багатьох взаємопов'язаних аспектів існування людської цивілізації, транспортної інфраструктури, телекомунікаційних мереж, забезпечення роботи парків автономних транспортних засобів тощо», – пишуть представники компанії Improbable.

Серед інвесторів Improbable також значаться великі інвестфонди Andreessen Horowitz і Horizons Ventures. Але найбільший інтерес викликає не це, а те, чим нині займається Improbable.

Як повідомляє dailymail.co.uk, компанія планує побудувати свого роду аналог «Матриці» — найбільшу і найточнішу на сьогоднішній день цифрову модель навколишнього реального світу.

Поки особливих подробиць про сам проект, а також про те, як просувається розробка, немає, але самі по собі "наполеонівські плани" Improbable виглядають привабливо.

Компанія Improbable була заснована в 2012 році Германом Нарулою і Робом Вайтхед, випускниками Кембриджського університету. Спеціалізація компанії – розробка ПЗ, що дозволяє створювати і «оживляти» складні та інтерактивні віртуальні світи.

Деякі розробки Improbable вже зараз використовуються у відеоіграх, але складний світ створюваної ними «Матриці» орієнтований на урядові організації та підприємства промислового сектору для проведення різних експериментів у віртуальній реальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-