Дрон набив 11,5 тисяч

Дрон набив 11,5 тисяч "гуль", щоб навчитися обходити перешкоди

Відео
Укрінформ
Інженери Університету Карнегі-Меллона умисно провокували зіткнення нового БПЛА з перешкодами, щоб навчити його уникати такого сценарію.

Про це повідомляє Tehnot

"В переважній більшості систем управління безпілотниками використовуються датчики і сенсори для відстеження перешкод. Однак такий підхід неоптимальний, оскільки зайві датчики – це зайвий вантаж. Інженери Університету Карнегі — Меллона застосували інший підхід – вони вели дрон так, щоб він умисно врізався в об’єкти на шляху. "Аварії" записували на відео з фронтальних камер, а нейромережа запам’ятовувала кадри зіткнень як негативний сценарій і при повторному польоті уникала такого сценарію", - йдеться в повідомленні.

Для польотів використовувався дрон AR Drone 2.0 з захисним каркасом. Він налітав більше 40 годин і здійснив 11,5 тисяч зіткнень зі статичними і рухомими об’єктами. В результаті дрон навчився приймати рішення про зміну траєкторії польоту для уникнення аварії.

Такий підхід може бути застосований у майбутніх автономних роботів і дронах, що дозволить спростити конструкцію, позбавивши дрони від датчиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-