Нідерландський стартап візьметься за очищення океану від пластику

Нідерландський стартап візьметься за очищення океану від пластику

Укрінформ
Нідерландська компанія The Ocean Cleanup планує протягом 12 місяців розпочати очистку океану від пластикового сміття за допомогою плавучої технології та за 5 років зменшити на 50% Велику тихоокеанську сміттєву пляму. 

На цьому наголосив глава компанії Боян Слат під час презентації в Утрехті, повідомила прес-служба компанії. 

"Завдяки удосконаленню конструкції The Ocean Cleanup змогла збільшити ефективність системи, що дозволить очистити половину Великої тихоокеанської сміттєвої плями лише за 5 років", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ідея проекту в тому, що основну роботу виконуватимуть самі по собі океанічні течії. Компанія планує встановити U-подібні конструкції у вигляді плавучих загорож. Своєрідна штучна берегова лінія триматиметься на морських якорях, які уповільнюватимуть її рух. Таким чином, пластик рухатиметься швидше, ніж сама конструкція, та збиратиметься у її центрі. Потім зібраний пластик можуть доставляти на берег та переробляти.

Як обіцяють в компанії, тестування технології має розпочатись до кінця 2017 року біля американського узбережжя, а перші конструкції будуть доставлені на місце тихоокеанської сміттєвої плями у першій половині 2018 року.

За підрахунками компанії, зараз в океані може знаходитись понад 5 трильйонів шматків пластика.

Компанія The Ocean Cleanup була заснована у 2013 році 18-річним Бояном Слатом та, залучивши фінансування, змогла оголосити про старт проекту на два роки раніше запланованого графіка. Центральний офіс компанії знаходиться у нідерландському місті Делфт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-