Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки США

Трамп підписав указ про посилення кібербезпеки США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп затвердив указ, який посилює заходи та відповідальність за кібербезпеку в урядових відомствах Сполучених Штатів.

Про це повідомив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні радник Білого дому з питань внутрішньої безпеки Том Боссерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати винайшли інтернет, і ми повинні кращим чином використовувати його. Там завжди буде ризик, тож маємо враховувати цей ризик",- розповів про основну мету розпорядження президента представник адміністрації Трампа.

За його словами, дія указу спрямована на вдосконалення безпеки для урядових установ США, а також захист від кібернападів на об'єкти критично важливої інфраструктури, в тому числі енергосистеми, фінансовий сектор тощо.

Боссерт зазначив, що підписаний указ враховує результати розслідувань і "найкращі рекомендації" щодо кіберезпеки США. "Я думаю, тенденції в кіберпросторі розвиваються в неправильному напрямку. Настав час зупинити це", - заявив радник Білого дому.

Водночас він не став загострювати уваги саме на загрозі з боку Росії, по відношенню до якої зараз проводяться розслідування щодо втручання у внутрішні справи Сполучених Штатів. "Росія – не єдина країна, що несприятливо поводиться в інтернеті. Інші теж це роблять", - сказав Боссерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-