Штаб Макрона атакували ті ж російські хакери, що й партію Клінтон - ЗМІ

Штаб Макрона атакували ті ж російські хакери, що й партію Клінтон - ЗМІ

Укрінформ
Виборчий штаб Макрона атакували хакери, пов'язані з російськими кіберзлочинцями, що стоять за атакою на Демократичну партію США під час президентських виборів в Америці. 

Про це повідомляє видання The Guardian

"Хакери, що стояли за "масованою і скоординованою" атакою на кампанію обраного президента Франції Еммануеля Макрона, були пов'язані з цілою низкою фірм з дослідження кібербезпеки, тією самою групою, пов'язаною з Росією, яку звинуватили в атаці на Демократичну партію незадовго до виборів у США", - йдеться у повідомленні.

Компанії Flashpoint (Нью-Йорк) та Trend Micro (Токіо) поділилися відомостями про те, що група хакерів, відома як "Advanced Persistent Threat 28" (APT28), "Fancy Bear" і "Pawn Storm", несе відповідальність за кібератаку. Група співпрацювала з Головним розвідувальним управлінням Росії.

За словами директора з досліджень Flashpoint Віталія Кремеза, минулого місяця APT28 зареєструвала підставні інтернет-адреси, які імітують назву руху Макрона "Вперед" - "En Marche!". Ймовірно, вони використовувалися для відправки заражених електронних листів, що зламали робочі комп'ютери.

"Якщо це насправді пов'язано з Москвою, цей витік свідчить про суттєву ескалацію порівняно з попередніми операціями Росії, спрямованими на президентські вибори в США, розширення підходу і масштабів роботи - від простої шпигунської діяльності до більш прямих спроб вплинути на результат", - зазначив Кремез.

У Trend Micro також виявили зв'язки між атаками на Демократичну партію в квітні 2016 року та кібернападом на виборчий штаб Макрона в березні цього року. Подібні методи також були використані при атаці на партію канцлера Німеччини Ангелу Меркель у квітні і травні 2016 року і членів чорногорського парламенту.

Як повідомлося раніше, за добу до другого туру президентських виборів у Франції на сайті Pastebin.com були опубліковані 9 Гб документів команди Макрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-