У Києві завдяки смарт-камерам розкрили два вбивства

У Києві завдяки смарт-камерам розкрили два вбивства

Укрінформ
У Києві триває впровадження програми «Безпечна столиця», в рамках якої встановлюються смарт-камери відеонагляду на території Києва.

Про це розповів керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, передає прес-служба КМДА. 

«Ми вже встановили 249 додаткових камер у 13 основних локаціях конкурсу «Євробачення» – в районі МВЦ, центральній частині міста, на Софійській, Михайлівській, Контрактовій і Поштовій площах, Андріївському узвозі, вулиці Сагайдачного тощо. Також найближчим часом ми закінчимо установку камер на Трухановому острові. Після центральної частини перейдемо до інших районів міста. Аналогів київському дата-центру немає ні в Україні, ні в Східній Європі. Сучасні камери, 4 з яких є із оглядом 360 градусів (Panoview), розпізнають номери машин та обличчя людей. Уся інформація зберігається протягом 3 місяців у відеоархіві. Варто зазначити, що ми також тісно співпрацюємо з Національною поліцією та Службою безпеки України, щоб досягти нашої основної мети – зробити місто максимально безпечним», – зауважив Назаров.

Він повідомив, що завдяки роботі системи за останні 3 місяці розкрито 2 вбивства, близько 30 кримінальних справ передано до суду, з’ясовані обставини понад 100 аварій.

Назаров також розповів, що наступного тижня в Києві відбудеться конференція Smart&Safe City. Головною темою заходу стануть «розумні» й безпечні міста, а також технології і рішення, які здатні покращити їх життєдіяльність. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-