У Росії можуть заблокувати Viber, WhatsApp і Telegram

У Росії можуть заблокувати Viber, WhatsApp і Telegram

Укрінформ
Популярні месенджери Viber, WhatsApp та Telegram знаходяться під загрозою блокування в РФ.

Про це пише портал znaj.ua.

Нещодавно в Росії заблокували месенджери Blackberry, Imo і Line через відмову розробників передавати спецслужбам відомості персональні дані користувачів та інформацію про їх активності. Раніше в РФ була заблокована і соцмережа Linkedin через відмову переносити в країну персональні дані росіян в рамках "закону Ярової".

Експерти відзначають, що сьогодні під загрозою блокування виявилися і більш популярні месенджери - Viber, WhatsApp і Telegram. Представник Роскомнагляду зазначив, що такі заходи щодо будь-якого месенджера можуть стати реальністю: "Так, WhatsApp, Viber та Telegram можуть бути заблоковані хоч завтра, якщо таке рішення буде прийнято компетентними органами. Чисто технічно тут немає якихось позамежних складнощів: це може бути блокування як просте, так і для особливо хитрих".

Під простим блокуванням розуміється видалення програм месенджера з магазинів додатків Google Play і App Store для російського ринку, блокування їхніх сайтів і IP-адрес серверів. Таке блокування буде достатнім для більшості користувачів.

Під блокуванням "для особливо хитрих" розуміється використання спеціального обладнання DPI, яке аналізує і блокує трафік месенджерів на самому базовому рівні і не дозволить використовувати VPN або інші хитрощі для обходу блокування.

Таким чином, якщо месенджери відмовляться передавати спецслужбам РФ персональні дані користувачів, їх чекає блокування на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-