4G в Україні гальмує, постанову досі не опублікували — Шимків

4G в Україні гальмує, постанову досі не опублікували — Шимків

Укрінформ
Ухвалена урядом у лютому постанова по 4G досі не опублікована, що гальмує впровадження в Україні цієї важливої технології, яка лише у 2017 році може принести у держбюджет 6 млрд грн.

Про це написав у Facebook заступник глави Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків.

"Схоже, кожне G в Україні ми будемо домагатися через публічну допомогу. Минулого разу ми чекали підписану постанову КМУ - 4 місяці. Було все - вмовляння, прохання, демонстрації, будки телефонні тощо. Тепер з 4G маємо ту саму ситуацію. Після голосування урядом постанови про зміни в план РЧР 14 лютого (!) 2017 року... ми все ще чекаємо публікації підписаної постанови", - зазначив Шимків.

Він наголосив, що 4G може принести до бюджету України лише у 2017 році понад 6 млрд грн, "а користувачам надати якісний голосовий зв'язок у цифрі та якісний доступ для даних, але головне - накрити всю країну якісним швидкісним Інтернетом".

"Дуже прошу підтримки переконати КМУ опублікувати постанову - йшов 72 день очікування", - написав заступник глави АПУ.

Він також закликав главу уряду Володимира Гройсмана "допомогти знайти цей важливий документ в електронному документообігу СКМУ". 

Шимків також звернув увагу на рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, яка на своєму черговому засіданні 11 квітня 2017 року схвалила зміни до Порядку проведення конкурсів або тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України. Документ спрямовано на удосконалення процедури підготовки та проведення конкурсів або тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням особливостей впровадження в Україні 4G-технології (зокрема, тендеру з відкритим аукціоном та/або тендеру з правом першого викупу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-