Китай встановив на супутнику зв'язку іонний електродвигун

Китай встановив на супутнику зв'язку іонний електродвигун

Укрінформ
Іонний ракетний двигун, розроблений китайськими вченими, вперше встановлений в Китаї на нещодавно запущеному телекомунікаційному супутнику "Шицзянь-13".

Як повідомляє Сіньхуа, "Шицзянь-13", запущений 12 квітня з космодрому Січан - перший китайський супутник, устаткований електричним двигуном. Це дає змогу потенційно збільшити ефективність апарата в 10 разів порівняно з супутниками на хімічному пальному, продовжити термін експлуатації супутника і зменшити стартовуй вагу.

Ланьчжоуський інститут фізики взявся до розробки іонного двигуна для "Шицзянь-13" у березні 2011 року і завершив цю роботу в квітні 2016 року.

Іонний двигун здатний перетворювати енергію Сонця, завдяки чому супутник може виконувати маневри, повідомив директор інституту Чжан Вейвень.

Технології електродвигуна дають змогу не навантажувати супутник великою кількістю хімічного пального, а іонний двигун допомагає здійснювати точну локалізацію в космічному просторі, додав він.

"Шицзянь-13" здатний передавати до 20 гігабайт даних pf секунду, завдяки чому його можливості передачі даних перевершують можливості всіх раніше вироблених і запущених Китаєм супутників зв'язку разом узятих, зазначає агентство. Новий супутник поліпшить доступ до Інтернету в слаборозвинених регіонах, а також буде забезпечувати покриття в літаках і високошвидкісних поїздах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-