Toyota створила кіберногу для частково паралізованих

Toyota створила кіберногу для частково паралізованих

Фото
Укрінформ
Компанія Toyota представила новий роботизований пристрій для ніг, призначений для допомоги частково паралізованим людям.

Про це передає "Популярная механика".

"Система Welwalk WW-1000 складається з моторизованої механічної рами, яка встановлюється на ногу людини нижче коліна. Пацієнти можуть практикувати піші прогулянки з використанням пристрою на спеціальній біговій доріжці, яка допомагає підтримувати стабільне положення в просторі", - зазначається в публікації.

Згідно з заявою Toyota Motor Corp, сотня таких приладів буде здана в оренду медичним установам Японії наприкінці цього року. Пристрій клініці обійдеться недешево: стартовий внесок становитиме $9000,а щомісячні виплати — $3200. Еїті Сайто, доктор медицини і виконавчий віце-президент Fujita Health University пояснює, що система Welwalk призначена для носіння на одній нозі для пацієнтів, які отримали параліч однієї сторони тіла.

В якості демонстрації учасник експерименту закріпив прилад на стегні, коліні, гомілці та ступні, після чого наочно продемонстрував його потенціал на біговій доріжці. Мотор допомагав згинати і розгинати коліна, а тіло підтримувала ремінна страховка. Медичний персонал здійснював контроль системи за допомогою сенсорного екрану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-