КБ

КБ "Південне" хоче виготовляти деталі за допомогою 3D-технологій

Укрінформ
Державне підприємство КБ "Південне" створило унікальне дослідне виробництво.

Про це під час прес-конференції у Дніпрі, присвяченій 80-річчю з дня народження колишнього генерального директора-генерального конструктора КБ "Південне" Станіслава Конюхова та Всесвітньому дню космонавтики й авіації, розповів в. о. генерального директора КБ Михайло Бондар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щоб утриматися на своїх позиціях на вкрай жорсткому аерокосмічному ринку світу, потрібні нові технології при виготовленні складових та систем ракетних комплексів, двигунів до ракет та інше. Тому кілька років назад КБ вийшло з пропозицією створити власне дослідне виробництво, яке охоплює металургійне, механічне, зварювальне сучасне обладнання, нове сучасне обладнання для виготовлення вузлів і деталей з допомогою 3D технологій. Все це робиться для того, щоб знизити вартість виробництва ракет, замінюючи застарілі технології з використанням дорогого металу на дешеві полімери там, де таке в ракеті можливо", - повідомив Бондар.

За його словами, Національне космічне агентство України (НКАУ) КБ у цьому підтримує, але грошей не дає. Тому конструкторському бюро доводиться закладати вартість створення дослідного виробництва в ціну контрактів.

Бондар підкреслив, що дослідне виробництво – це одна зі стратегій підприємства, і воно буде в технологічному циклі виготовлення і серійних ракетоносіїв та складових по цеховій взаємодії з ПАТ "Південмаш".

Він додав, що з останні три роки сюди вкладено кілька десятків мільйонів доларів США. Спеціалісти КБ покладаються на те, що ці інвестиції досить швидко окупляться.

Крім того, на цей час вже працює унікальна експериментальна база з дев’ятьма самостійними ділянками, на яких можна відпрацьовувати всі наземні випробування космічної техніки.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-