NASA показало майбутню загибель Cassini в атмосфері Сатурна

NASA показало майбутню загибель Cassini в атмосфері Сатурна

Відео
Укрінформ
NASA представило анімацію Grand Finale — останнього етапу місії Cassini. У його ході станція здійснить 22 прольоти у просторі між газовим гігантом і його внутрішнім кільцем.

Про це повідомляє "Лента.ру".

"Маневри почнуться 26 квітня і можуть призвести до поломки апарату і дострокового завершення місії. Спочатку воно заплановано на 15 вересня, коли Cassini потоне в атмосфері Сатурна", - зазначається в публікації.

Маневри апарату між планетою і його кільцями дозволять детальніше вивчити будову останніх, а також зрозуміти структуру магнітного поля газового гіганта. Знищення станції в атмосфері Сатурна дозволить уникнути біологічного забруднення Енцелада і Титана — супутників планети, де вчені не виключають наявність примітивного життя.

Місія Cassini стала найбільш успішною програмою NASA з дослідження планети Сонячної системи. Основна мета проекту полягає в дослідженні Сатурна, його кілець і найбільшого супутника планети — Титана. Місія запущена 15 жовтня 1997 року з мису Канаверал у Флориді і 1 липня 2004-го вийшла на орбіту Сатурна. 25 грудня 2004 року від супутника Cassini відокремився зонд Huygens, який 14 січня 2005-го висадився на поверхні Титана.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-