Бердянські школи обладнають сонячними батареями

Бердянські школи обладнають сонячними батареями

Укрінформ
У Бердянську шкільні стадіони і пришкільну територію освітлюватимуть сонячними батареями.

Відповідний проект вирішення проблеми неосвітленості пришкільних територій розроблений відділом інвестиційної та міжнародної діяльності виконкому Бердянської міськради.

Як розповіла його керівник Наталія Криворучко, для забезпечення освітлення територій  14 міських шкіл у такий спосіб необхідно 1 млн 300 тис. грн.

"Наразі проблема освітлення територій навчальних закладів - одна з найгостріших. Від вирішення цієї проблеми безпосередньо залежить безпека наших дітей. Проект організації автономного зовнішнього освітлення з використанням сонячних панелей дозволить не лише кардинально розв'язати проблему освітлення пришкільних територій і шкільних стадіонів, але й отримати серйозну економію на оплаті електроенергії надалі. Термін реалізації проекту - від проведення тендеру до введення систем автономного освітлення в експлуатацію - близько 6 місяців. Вартість - 1,3 млн грн", - розповіла Криворучко.

За її словами, 20% необхідної суми - 260 тис. грн виділяє міськбюджет Бердянська. Решту міська влада планує отримати  з Державного фонду регіонального розвитку - ДФРР, куди вже підготовлено відповідну заявку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-