НАТО вкладає €3 мільярди у кібербезпеку і супутники - ЗМІ

НАТО вкладає €3 мільярди у кібербезпеку і супутники - ЗМІ

Укрінформ
НАТО планує витратити €3 млрд для модернізації своїх супутників і комп'ютерних технологій з метою покращення захисту від кібератак протягом найближчих трьох років.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого співробітника Агентства зв'язку та інформації НАТО.

"Плани включають у себе інвестиції в €1,7 млрд в розвиток супутникового зв'язку для кращої підтримки військ і кораблів, розгорнутих в рамках НАТО, а також надання допомоги при використанні безпілотних літальних апаратів (БПЛА)", - розповіло агентству джерело.

Як зазначається, факт того, що НАТО виділяє €3 млрд, вказує на те, що все частіше у конфліктах під атаки передусім потрапляють комп'ютерні мережі, і це настільки ж важливо, як і конфлікти на суші чи на морі.

Наразі точно не відомо, чи збираються союзники по НАТО запустити новий військовий супутник, чи розширити можливості наявних супутників США та союзників.

Пропозиції, для фінансування яких ще потрібне схвалення урядів країн НАТО, також передбачають витрату близько €800 млн на комп'ютерні системи, які покликані покращити управління протиповітряною та протиракетною обороною.

Планується, що €71 млн піде на поліпшення захисту 32 основних місць НАТО від кібератак.

Ще €180 млн планується витратити на покращення безпеки польового зв'язку для солдатів НАТО під час бойових дій.

Зазначається також, що командування НАТО планує представити детальний план додаткових витрат на конференції в Оттаві у квітні, тоді й планується початок обговорення тендерного процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-