Rolls-Royce будуватиме безпілотні кораблі

Rolls-Royce будуватиме безпілотні кораблі

Відео
Укрінформ
Британська компанія Rolls-Royce планує протягом трьох років побудувати безпілотний вантажний корабель.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Безпілотні кораблі дозволять знизити вартість транспортування вантажів, збільшити швидкість і обсяг перевезень. Для цього доведеться серйозно змінити не тільки зовнішній вигляд кораблів, але і їх конструкцію. Збирати морські безпілотники планується на базі модульних платформ, виходячи з поставлених завдань. Наприклад, можна обладнати судно модулями для екіпажу або ж додатковими паливними елементами", - зазначається в публікації.

Rolls-Royce вже займається випробуваннями сенсорів, необхідних для роботи безпілотних систем, у водах Фінляндії. У цілому набір обладнання буде аналогічний дорожнім автопилотам: камери, лидары та інші датчики. Кораблі будуть управлятися через віддалений центр з допомогою оператора, або бортовим комп'ютером. У разі форс-мажору управління візьме на себе оператор.

Супутниковий зв'язок між центром управління та вантажним судном забезпечить телекомунікаційна компанія Inmarsat. Очевидно, Rolls-Royce планує розвивати технологію автономних кораблів на базі власної системи управління Unified Bridge. Британці обіцяють побудувати і запустити в море перший безпілотний корабель протягом трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-