Цьогоріч в Україні планують встановити 40 заправок для електрокарів

Цьогоріч в Україні планують встановити 40 заправок для електрокарів

Укрінформ
У поточному році Міністерство інфраструктури України планує встановлення ще 40 електричних заправок в рамках так званого "пакету електрокарів в Україні".

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян розказав під час інтерв'ю для www.ELMOB.co. 

"У цьому році ми пропонуємо закупити порядка 40 чарджерів, які будуть встановлені по всій території України. Вони мають бути безкоштовні. На жаль, це не будуть суперчарджери, повноцінні на 50 чи 70 кВт, ті, що зараз є в Європі. Ми говоримо про двадцятикіловатні чарджери. Виходячи з того, що парк електромобілів в Україні це, переважно, Nissan Leaf або співрозмірна категорія, такий автомобіль може бути заряджений за менше ніж 30-40 хвилин повністю на такій зарядній станції", - розповів очільник міністерства.

Омелян зауважив, що на сьогодні існує проблема підключення до мережі з такою потужністю.

У рамках реалізації "пакету електрокарів в Україні" в 2017 році передбачаються умови швидкого та легкого підключення без надвитрат, а також обов'язкова умова для всіх парковок - як мінімум 5-10% місць повинні бути обладнані електрозарядками.

Очільник транспортного відомства нагадав, що на сьогодні в Україні функціонує близько 500 чарджерів, які переважно сконцентровані на напрямках Київ - Одеса - Львів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-