Україна посіла п'яте місце у міжнародному рейтингу з розвитку електрокарів

Україна посіла п'яте місце у міжнародному рейтингу з розвитку електрокарів

Укрінформ
Україна посіла п'яте місце у міжнародному рейтингу за темпами розвитку електромобілів.

Про це повідомляє AIN.ua з посиланням на дослідження, опубліковане у найбільшому незалежному виданні про електротранспорт InsideEVs.com.

Згідно з його даними, швидше електричний транспорт розвивається лише в Ісландії, Швеції, Норвегії та Китаї.

Головною причиною, через яку Україна потрапила у п'ятірку лідерів, стало швидке зростання частки електрокарів у числі нових автомобілів, куплених українцями торік. За інформацією InsideEVs.com, серед машин, зареєстрованих вперше 2016 року, на електромобілі припадає 4%.

Видання зазначає, що за останній рік цей показник зріс у п'ять разів, а кількість проданих за рік електрокарів перевищила 2 500. При цьому більшість електромобілів була у вжитку - в європейських країнах і щонайменше два роки. Половина з них - Nissan Leaf.

На п'яте місце у рейтингу вплинула і підтримка держави, а саме ухвалення наприкінці 2015 року законопроекту №1674, що скасував ввізне мито на електромобілі.

Також, за даними дослідження, Україна набагато випереджує інші країни Східної Європи і за темпами розвитку інфраструктури для електрокарів. У країні є як приватні зарядні станції, доступ до яких можливий лише за згодою власника, так і публічні, а також кілька десятків фастчарджерів, в основному китайського виробництва.

"Динаміка інфраструктури зростає у геометричній прогресії: щорічне збільшення вдвічі", - наводить видання слова співзасновника компанії ElectroCars Олександра Кравцова.

Фото: CarrrsMag.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-