З Аляски запустять дрон

З Аляски запустять дрон "Арктична акула"

Укрінформ
Американська компанія Navmar Applied Sciences і Міністерство енергетики США приступили до випробувань науково-дослідного безпілотного літального апарату ArcticShark, який відправиться в Арктику.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Щоб стежити за кліматичною ситуацією в Арктиці, американські інженери сконструювали науково-дослідний безпілотник ArcticShark, обладнаний 12 приладами і датчиками, які дозволяють заміряти безліч параметрів, включаючи силу та напрямок вітру, температуру, вологість і радіаційний фон", - зазначається в публікації.

Як наголошується, всі прилади на борту «Арктичної акули» оптимізовані для стабільної роботи в суворих умовах і низьких температурах. Максимальна злітна маса безпілотника становить 283,5 кілограма при розмаху крил 6,7 метри. Безпілотник може підніматися на висоту до 4,6 кілометрів і розвивати максимальну швидкість 121 км/ч. Льотні випробування апарату почнуться на полігоні в місті Пендлтон штату Орегон.

За підсумками випробувань Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) має видати сертифікат на використання ArcticShark в автономному режимі за межами видимості оператора. Наступного року безпілотник відвезуть на полігон Аляскинского університету в місті Фербенкс штату Аляска, вчені якого будуть експлуатувати літальний апарат для моніторингу кліматичних змін в Арктиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-