Uber використовує секретну програму, щоб уникнути небажаних зустрічей

Uber використовує секретну програму, щоб уникнути небажаних зустрічей

Укрінформ
Uber використовує спеціальне програмне забезпечення, яке дозволяє не приймати замовлення від чиновників, поліцейських та інших представників влади в тих містах, де діяльність компанії заборонена або проти неї ведеться розслідування.

Про це повідомляє BBC.

Сервіс таксі Über вже кілька років використовує систему Greyball, яка збирає персональні дані клієнтів і аналізує їх. У компанії стверджують, що Greyball допомагає боротися з несумлінними клієнтами, які порушують правила надання послуг.

Greyball збирає інформацію з програми Uber, так і з інших ресурсів. Зокрема, програма аналізує адреси, виділяючи райони, де розташовані адміністративні будівлі. Далі співробітники Über аналізують, яким чином використовують додаток люди, які знаходяться в цій зоні.

Якщо людина часто відкриває і закриває додаток, то Greyball маркує її як імовірно пов'язану з владою. Програма також аналізує дані кредитних карт клієнтів, виявляючи таким чином карти, видані працівникам держструктур.

В результаті, якщо людина визначається Greyball як така, що має відношення до влади, додаток Über показує, що вільних машин наразі немає, або замінює основний екран програми на фейковий. Про існування такої системи газеті New York Times розповіли кілька колишніх і діючих співробітників Über.

"Йдеться про людей, які хочуть фізично нашкодити водіям, або про конкурентів, які хочуть нашкодити нашій роботі, або про опонентів, які змовляються з владою", - заявили у Über.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-