У Парижі запустили перші безпілотні автобуси

У Парижі запустили перші безпілотні автобуси

Укрінформ
Влада Парижа запустила в місті два безпілотних міні-автобуси з електричними двигунами. Наразі цей проект вважається експериментальним, але в разі успіху міська влада готова й далі розвивати такий транспорт.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Обидва автобуси ходять по короткому маршруту між Ліонським вокзалом і вокзалом Аустерлітц в 13 окрузі Парижа. Рухаються вони виділеною лінією, де не ходить інший транспорт. Кожен з автобусів нагадує невелику скриню на колесах і вміщує до 12 людей. Він оснащений лазерними далекомірами і численними камерами, встановленими по всьому периметру, щоб запобігти зіткненням з людьми й машинами. У автобусів немає не тільки водія, але й вираженої передньої чи задньої частини. Прибувши до місця призначення, він може, не розвертаючись, одразу рушити назад, на зразок вагона фунікулера", - йдеться у повідомленні.

Заступник мера Парижа Жан-Луї Міссіка заявив журналістам, що безпілотний транспорт скоро зробить революцію у світі міського транспорту і повністю змінить життя людей у великих містах.

У перспективі міська влада сподівається замінити такими автобусами приміські потяги, що з'єднують невеликі міста під Парижем з мегаполісом. Підсумки експерименту підіб'ють через три місяці.

Як відомо, останніми роками відразу кілька великих автовиробників займаються створенням машин, здатних їздити без допомоги водія. На вулицях деяких міст вже можна побачити автомобілі на автопілоті.

Серед концернів, які сподіваються створити повноцінний безпілотний автомобіль вже до 2020 року, німецькі BMW і Volkswagen, американські General Motors і Tesla, а також корейська компанія KIA.

Розробкою безпілотних машин займаються і великі IT-компанії, наприклад Apple і Google, а також деякі сервіси таксі, в тому числі Uber.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-