Під Києвом запустили сонячну електростанцію

Під Києвом запустили сонячну електростанцію

Укрінформ
У Боярці під Києвом запущено в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат. У Київському регіоні такий об’єкт є унікальним. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз".

"Оператор газотранспортної системи продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології у виробничий процес, зокрема для покриття потреб офісу та промислової площадки філії «Укргазтехзв`язок» було побудовано та запущено в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що запущена станція – це пілотний проект, який здатний генерувати майже 400 тисяч кіловат електроенергії на рік. У Київському регіоні такий об’єкт є унікальним.

Побудована станція складається з 1140 сонячних панелей номінальною потужністю 260 Вт кожен, які розташовані на даху виробничого корпусу і займають площу 1850 метрів квадратних.

Сонячні панелі об’єднані в мережу. Від сонячних панелей постійний електричний струм надходить в інвенторну, де перетворюється за допомогою 6 інверторів по 50 кіловат кожен у змінний струм напругою 380 вольт та подається в мережу для використання.

На проектування та будівництво сонячної електростанції було витрачено 11 місяців.

Нагадаємо, ПАТ "Укртрансгаз" спільно з Інститутом технічної теплофізики НАН України, розробив принципову схему використання сонячної електростанції для одночасного виробництва електричної енергії та холоду на об’єктах газотранспортної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-