Винахідник створив компактний всюдихід

Винахідник створив компактний всюдихід "Кенгуру"

Відео
Укрінформ
Винахідник із Санкт-Петербурга (РФ) Ігор Козаренко сконструював плаваючий аеропневмохід.

Про це пише Популярна механіка.

"Плаваючий аеропневмохід "Кенгуру" є надлегким транспортним засобом підвищеної прохідності. Його унікальність полягає у використанні коліс з шинами низького тиску пари пропелерів в задній частині. Кожен гвинт "Кенгуру" діаметром 60 сантиметрів забезпечений 43-кубовим бензиновим двигуном потужністю 1,9 кінських сили. Двоколісний всюдихід-амфібія здатний розганятися по суші до швидкості 40 км/год, а по воді — до 12 км/год", - наголошується в публікації.

Як зазначається, при цьому маса модульного аеропневмоходу не перевищує 60 кілограмів, а допустиме навантаження — 150 кг Свою назву «Кенгуру» отримав за довгий «хвіст» в задній частині, який допомагає всюдиходу тримати рівновагу. Самостійно зібрати і розібрати аеропневмохід за наявності компресора зможе будь-хто всього за п'ять хвилин, а в розібраному стані амфібія поміститься в багажник легкового автомобіля.

В зібраному вигляді і з надутими колесами «Кенгуру» має габарити 2,46 х 1,7 х 1,5 метра. Об'єм пари коліс дозволяє всюдиходу плавати, а потужності двох моторчиків цілком вистачає, щоб штурмувати бездоріжжя. До схеми з пропелерами винахідник експериментував з мотор-колесами і модульною конструкцією, яка забезпечувала можливість збільшення кількості коліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-