Kreisel Electric подарував Шварценеггеру єдиний у світі е-Гелендваген

Kreisel Electric подарував Шварценеггеру єдиний у світі е-Гелендваген

Фото, відео
Укрінформ
Австрійська компанія Kreisel Electric спеціально для Арнольда Шварценеггера побудувала в єдиному екземплярі електричний "Гелендваген".

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"Зовні позашляховик нічим не відрізняється від звичайного — за винятком емблеми братів Крайзель на решітці радіатора, яка змінила мерседесівську трипроменеву зірку. Автомобіль зроблений на базі дизельної моделі G 350 d. Під капотом замість дизельного V6 і автоматичної коробки передач тепер заховані блоки управління і тягова батарея, на панелі приладів замість тахометра розташований індикатор енергобалансу, а замість шкали рівня палива — індикатор заряду акумуляторів. Електродвигуни в блоці з знижувальним редуктором встановили перед роздавальної коробкою. Сумарна потужність силової установки становить 490 кінських сил", - зазначається в публікації.

Батареї сумарною ємністю 80 кВт∙год і масою 510 кілограмів розмістили під капотом, замість паливного бака і під підлогою багажника, але маса 2600-кілограмового позашляховика не змінилася. Повного заряду акумуляторів вистачить на 300 кілометрів пробігу. «Електрогелік» розганяється до 100 км/год всього за 5,6 секунди, а максимальна швидкість становить 183 км/ч. Розетка для заряду батареї розташована у кришці паливного бака.

Власники компанії Kreisel Electric брати Крайзель показали машину Шварценеггеру на австрійському гірськолижному курорті Кіцбюель. Тепер електричний Гелендваген вирушить у Лос-Анджелес разом із щасливим господарем, який пообіцяв регулярно звітувати австрійцям про особливості експлуатації унікального G-класу в сонячній Каліфорнії.

Гараж знаменитого актора і екс-губернатора викликає непідробне захоплення. Крім типової для голлівудської знаменитості колекції екзотичних суперкарів, там можна знайти армійський позашляховик M998 Humvee, могутній повнопривідний вантажівка Mercedes Unimog, армійський всюдихід Dodge M37 і навіть... танк M47 Patton. Зрозуміло, є у «Термінатора» і культовий позашляховик Mercedes-Benz G-класу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-