На Львівщині сміття хочуть переробляти на паливо

На Львівщині сміття хочуть переробляти на паливо

Укрінформ
На Львівщині мають намір в процесі переробки твердих побутових відходів (ТВП) отримувати паливо для цементної промисловості, тепло- та електроенергію, а також дизельні компоненти. Частина потенційних інвесторів запевнили, що готові вкласти в таку переробку сміття власні кошти.

Про це під час брифінгу розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми передбачали будівництво сміттєпереробних комплексів за трьома напрямками. Перший – виробництво палива для цементної промисловості, другий – виробництво тепла і паралельно електроенергії і третій – розщеплення відходів при високих температурах і виробництво дизельних компонентів», - зазначив Синютка.

За його словами, представники трьох із п`яти компаній, які подали документи на конкурс, під час зустрічей в ОДА запевняли, що в своїх пропозиціях подадуть можливість будівництва за рахунок власних та залучених коштів.

Як повідомлялося, міський голова Львова напередодні висловив переконання, що при діючих тарифах на вивезення ТПВ жоден інвестор не згодиться на побудову утилізаційного комплексу. Мовляв, до міськради надходили в цьому плані лише пропозиції щодо продажу обладнання для переробки сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-