Під Львівською мерією палили шини і били в діжки-барабани

Під Львівською мерією палили шини і били в діжки-барабани

Укрінформ
Чорний дим від ватри з шин та барабанний набат стали символами сьогоднішньої сесії Львівської міськради.

Активісти ГО "Розвиток громади" та пересічні мешканці п`яти мікрорайонів обласного центру, де міська влада планує розмістити майданчики для пресування сміття, в такий спосіб висловлюють свою незгоду проти цього проекту, який, за словами активістів, збираються реалізувати без належних дозволів і висновків санітарної та екологічної експертизи, повідомила кореспондентові Укрінформу керівник організації Оксана Маруняк.

"Під мерію прийшли мешканці усіх п`яти районів Львова, де хочуть робити сміттєпресувальні станції. Прийшли для того, щоб висловити свої вимоги і пояснити позицію депутатам. Проте нікого з нас на сесію не впустили. При цьому без жодних запитань муніципали пропускали до зали  спортивного складу чоловіків. Тому, щоб нагадати про себе ми принесли шини і діжки. Просили поіменно кожного депутата вийти і поспілкуватись із людьми, проте відгукнувся лише депутат від партії УКРОП Ігор Телішевський", - зазначила Маруняк.

За її словами, перша і головна вимога учасників акції - дати її учасникам виступити перед депутатами. Наступна - щоб були внесені зміни до двох "сміттєвих ухвал, які передбачають створення пресувальних станцій  у п`яти районах Львова. Активісти вимагають, щоб в цій ухвалі було чітко прописано припинення цих робіт до погодження на громадських обговореннях із жителями та до отримання необхідних дозволів і висновків санстанції, екологів та інших інстанцій, передбачених законодавством.

Як зазначила Маруняк, зараз вже точно відомо, що "Львівспецкомунтранс" не має документів на встановлення сміттєпресувалної станції у Рясному, тим не менше, вона вже змонтована і чекає на запуск.

Як вважають активісти, мерія мала б зібрати громадські слухання і дійти до згоди з людьми, вони розуміють, що ситуацію зі сміттям потрібно вирішувати, але не в обхід тих, чиї життєві інтереси вона зачіпає.

Активісти мають намір вдаватися і до інших акцій протесту до того часу, поки мерія не розпочне з ними конструктивний діалог і не прислухається до їхніх вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-