Mazda розробила бензинові двигуни без свічок запалювання

Mazda розробила бензинові двигуни без свічок запалювання

Укрінформ
Японська компанія Mazda вирішила зайнятися подальшою модернізацією бензинових двигунів внутрішнього згоряння. Нове покоління двигунів SkyActiv вирішили позбавити свічок запалювання.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"Нове сімейство бензинових двигунів SkyActiv позбудеться свічок запалювання і буде займатися від стиснення, немов дизельні мотори. Це дозволить знизити витрату палива на 30% і значно скоротити кількість вихлопних газів", - зазначається в публікації.

Мотор без звичних свічок буде використовувати технологію займання однорідної суміші від стиснення HCCI (Homogenous Charge Compression Ignition). Якщо в звичайному бензиновому двигуні паливоповітряна суміш запалюється в кінці такту стиснення електричною іскрою, то в моторі HCCI займання буде відбуватися при розігріві суміші від сильного стиснення. Для цього доведеться збільшити ступінь стиснення — до 18:1.

За розрахунками японців, нові двигуни SkyActiv завдяки технології запалювання від стиснення зможуть забезпечити витрата всього в 3,33 літра бензину на 100 кілометрів. Дебютують мотори без свічок HCCI на наступному поколінні автомобіля моделі Mazda 3, прем'єра якого очікується в 2018 році.

Втім, паралельно Mazda займається й розробкою електромобілів, перший прототип якого може з'явитися вже в 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-